Det kan bli bättre

Skriven av Maria “Morris” Nilsson.

Om boken:

Maria har skrivit en bok som innehåller psykoser, smärta, mörker och mani, men framförallt en historia om kärleken till livet. Berättelsen om Maria från barndom till nutid är gripande och medryckande. Läsaren bjuds att följa med på ett äventyr fyllt av energi, faror och funderingar. Beskrivningen av känslor, karaktärer, miljöer och händelser i boken är målande, utan att vara värderande. Det ger en fantastisk möjlighet till både förståelse och kunskap, tillsammans med en inblick i hennes liv med sjukdomen.

Det som gör boken särskilt värdefull är att Maria lyckas förmedla en nyanserad bild av sig själv, likväl som av situationer och personer runt omkring sig. Trots att hon ibland var mycket sjuk. Alla skulle behöva läsa den här boken för att lära sig mer om livet och att vara människa. Man känner hopp – Det kan bli bättre.

Ur boken:

En fredagsnatt vaknar jag i panik. Tidigare på kvällen har jag haft tvättstugan och kastat det blå mjuka sköljmedlet rakt på dörren. Tror att en man ska komma och mörda mig. Min nioåring sover under bor­det i vardagsrummet i en hög av ren tvätt. Han hade undrat om han fick sova där, som i en koja. Under de här dagarna har jag inga gränser och säger därför att han sjä,lvklart får det. Mitt barn vaknar av att jag skriker i telefonen när jag höjer rösten till en polis. Jag har i min förvirring ringt 112, och tror verkligen att någon ska komma och mörda mig. [ … } Månen lyser över en stor bit av himlen. Jag håller min nioåring i handen, i andra famnen bär jag en stor picknickkorg i brunt rotting, den får följa med in i taxin. Chauffören undrar vart han ska köra oss. Jag svarar med skrämd, smått hysterisk röst: ”Till ett säkert ställe”.

Det kan bli bättre är en bok som tar oss med i Maria Morris Nilssons livsresa med psykisk ol1älsa – från barndom, via tonår, till att bli ung vuxen och förälder. Tillbakablickarna varvas med Marias tankar och reflektioner idag och honbjuder på sina strategier och verktyg för att hantera vardagen. I boken får vi ta del av anhörigas och berördas berättelser om sin relation till Maria – om minnen och hur det är att leva nära någon som lever med flera diagnoser inom psykisk ohälsa.

ISBN-978-91-639274-6-1

ISBN-978-91-639274-6-1 Titta i boken »